Toujours Lá

image39Det är ofta "äldre" pratar och anser att Hiphop kulturen är ett gäng slackers som svär och har sig dag in och dag ut. Som knarkar och går runt med häng för att efterlikna sina "idoler"

Det är många som relaterar hiphop till en massa olycksdrabbade "förortsbarn" eller "snobbbarn" som vill efterlikna dessa "förortsungar".
Så ännu en gång tar ett par människor tag i det och visar att det inte är så. Att det faktiskt handlar om kärlek för musiken, att det handlar om att kämpa för det man vill.

Nu tar Sens och DJ Silence tag i N O V A Ungdommens Hus i Vallentuna! De annordnar en Knark - Alkoholfri release fest för Sens "Toujours Lá", där det kommer va en massa uppträdande från olika hörn. Här kommer man att ha Fort Nox som host och självklart kommer den fransktalande artisten Sens att äga scenen.

Och inte nog med det, man kommer få se gruppen Panetoz som Sverige nyligen fått se live på kanal 5 "Hitmakers". Och som om inte det var nog så kommer Girot att få smaka på scenen och visa talangen han har. För er som inte vet vem Girot är, så är det en amerikansk rappare från Florida. Självklart är det DJ Silence som är bakom the wheels of steels och erbjuder det bästa av det bästa.

Så, alla som  jämnt sitter och klagar på alla "slackers", alla som jämnt klagar på att allt är 23 överallt, alla som helt enkelt vill åt musiken och inget annat. Alla ni ska ta tag i den 3/5, ta sig till Vallentuna och headbanga till vad dessa människor har att erbjuda till er! Och inte nog med det, Sens kommer att dela ut sitt mixtape till alla som uppskattat mitt tips och tagit sig dit. Välkommna!

www.myspace.com/senss1

www.myspace.com/fortnox

www.myspace.com/dj_silence1
www.dj-silence.com

Personligt Skit 18/April

image38Busta Rhymes, Jay-Z och The Foo Fighters, jovisst fixade dem tre sig. Men det svider fortfarande, det svider att inte kunna se Mary J Blige live. Det är en slags förlust, iallafall för mig.
Får väl tänka på vad jag inte missar istället för det jag missar, man ska inte vara girig när det gäller musik heller. Men så funkar det när musiken rör ens själ så pass mycket förmodar jag.

Det här med personligt skit på Del II känns lite främmande på något sätt. Som det alltid gör då jag startar en blogg. Och samma anledning till  varför jag lägger ner bloggen tillslut. 
Tror att det handlar om att jag ogillar att lägga fokus på mig. Har alltid varit den som är "laid back" så att säga, den som ogillar uppmärksamhet och att vara på fokus. Aldrig riktigt varit min grejj, pojkflickan i mig lever än idag trots allt. Känner inget behov av att hävda mig konstant eller sitta och skriva om hur underbart mitt liv är då jag kan säga att ibland har den varit ett rent ut sagt helvete.
Att sitta och regelbundet ladda upp bilder på mig själv här kommer nog heller inte hända, så het är jag fan inte. Och att kontakta fotografer för att få proffsigt retuscherade bilder (för det är det bilder nuförtiden är), för att sedan "visa hur het jag är" kommer inte heller på tal. Jag är fortfarande jag och jag sitter heldre och skriver om andra än mig själv. Så, jag fortsätter med lite om andra och klämmer in lite personligt skit då och då. Som egentligen inte ens har någon röd tråd tillslut då det bara är tankar nertryckta på skärmen...


Personligt Skit 15/April

image34


Suttit och slösurfat på lite olika bloggar på metrobloggen nu den närmaste timman. Det finns två olika bloggar som jag alltid fastnar för.
Ena är den som handlar och inriktar sig på den musiken jag gillar, "musik bloggar". Den andra är mer  "personliga bloggar", och då menar jag inte dessa "bimbo bloggar". Det intresserar mig inte att konstant sitta och läsa en massa "fjortis fasoner". Utan mer dessa som har något att säga, förmedla. "Intressanta liv", som blir som små romaner oavsett om de vill det eller inte. Så det slutade med att jag stannade upp och skrollade igenom Del II.

Mina åsikter, min musik, mina tankar, mina, min, hon & hennes.

Jovisst, allt jag gillar. Men riktigt opersonlig, då jag är medveten om att jag inte är Petter eller Ken. Jag är inte någon känd vimmel fotograf vars bilder är något alla vill se.
Jag är ingen BlondinBella som lyckas provocera "det vanliga folket" eller få det "finare folket" som beundrare. Jag är jag, en tjej med dyselexi och en åldersnojja över sin 26 års dag och är bosatt i förorternas förort.

Jag festar inte en gång i veckan och visar upp mig, jag viker inte ut mig och jag kan inte påstå att jag ingår in något "inne gäng". Så hur roande blir min personliga blogg för människor som inte känner mig, ja då jag inte är rikskänd?

Hursomhelst, att låta Del II endast fastna på den nivån där jag endast sitter och skriver om artister och musik jag gillar kommer leda till att det blir en slags "nyhets musikblogg", en "blogg nyhetsportal" som är ganska så okänd. 
För mig så är det lika med torrt. Vilket många sidor lyckas bli i längden då det bara inriktas på ett sätt på en sak. Så, det slutar med att oavsett hur ointressant mitt vanliga förorts liv är för andra så är det mitt. Och det här är min blogg, så tjena! Får väl bli att jag klämmer inte lite personligt skit ibland. För jag vill ha en allt i ett blogg. Som en het jävla sneaker som har allt man vill ha!

Kärlek!

B U S T A!

image33

Det känns, det känns i plånboken så att säga. Varför gör ni så mot mig för, varför tar ni hit Busta Rhymes, Mary J Blige, Jay-Z och Foo Fighters så tätt in till? Hur förväntar ni er att jag ska ha råd med alla dem, eller kunna välja minst två!

Hursomhelst, när man ändå skriver om Busta Rhymes så kan jag säga att han har påbörjat att spela in sin ny video. Singeln "It (We Made It"), som är från hans kommande album "Blessed" som för övrigt ska släppas någon gång i Juni.
Busta teamar ihop sig med ingen mindre än Linkin Park till denna låt. Det blir Busta Rhymes första collabo med ett rockband. Busta Rhymes själv beskriver låten genom att förklara att det är ingen låt som inriktar sig på förorter, eller ghettot, utan något för alla. Att det är en sån låt som egentligen inte kan beskrivas bättre än att det rör själarna av "det vanliga folket".

Busta Rhymes torsken jag är och varit genom åren är sjukt nyfiken på detta och hoppas på att någon av paketerna till min födelsedag innehåller en biljett till hans konsert. Och att Busta låter oss svenskar få höra "It (We Made It)"

Rykten.

image32Ja, ska man tro på rykten så kommer denna diva att lägga musiken på hyllan. Det är vad hennes kusin, Angelica Knowels sagt till NY Daily News iallafall.

Efter att Beyonce släpper sin skiva som hon arbetar på just nu sägs det att hon kommer att spendera all sin tid genom att leta efter nya talanger åt sin kära Jay-Z. Enligt fler rykten så är hennes första hittade talang en R&B artist vid namnet Chelsea Thomas.

Jag personligen tycker att det v ar på tiden. Beyonce har helt enkelt blivit mer "skrikig" genom tiderna och har inte kunnat leverera som hon gjorde back in the days när hon ingick i Destinys Child.
Beyonce Knowels är helt enkelt ett skal för mig. Som säljer mer av sin kropp än den rösten jag vet att hon har. Så nu är det väl bara att vänta och se hur korrekta dessa rykten var. Man kan alltid hoppas.


Music


Behöver jag säga annat eller förklara mer ,
när Leela James sjunger ut allt helt jädrans underbart.
Leela James Ladies & Gents, Leela James - "Music".


 
 
Where'd the soul go?
It's all about the video
We don't sing no more
Where's the music gone?

Where'd the music go?
It's all just for the dough
It ain't soul no more
Where's the music gone?


 


Hiphopscenen i Sverige.

image31Hiphopscenen i Sverige är mycket bredare än vad många vet eller uppskattar. Vi har så sjukt många talanger som skjuts under mattan.
Finns så mycket som borde uppskattas och synas mer än vad det gör. Vi har så många som förtjänas att kallas artister, därav en fransktalande rappare som går under namnet Sens.

Sens är inte helt okänd för de som är insatta inom den svenska hiphopscenen. Han har gästat på Helis senaste mixtape "48 timmar" samt hunnit åka runt i Sverige och dela scen med bland annat Heli, Kalle Kath och Fort Nox, som också är en okänd talang.
Just nu har Sens släppt ett mixtape som finns att ladda ner på http://www.dj-silence.com/ som för övrigt är den som mixat ihop hela mixtapet.Senaste singeln som denna fransktalande rapparen släppt heter "L'alarm Si".
Första gången jag hörde den så tänkte jag Adam Tensta - Before U Know It möter Lazee - Rock Away. Med ett undantag, att Sens inte ger sig in på rock och house lika mycket som de två. Utan han behåller hiphopen lite mer och skänker oss även lite 80-tals beat i det hela.

Och han gör det fräsht med hjälp av sin franska.
Uppskattas inte denne artists musik i Sverige som den borde så hoppas jag att han hörs enda ner till Frankike. För det här är inget som bord eunderskattas eller soppas ner under mattan. Det här är nytt, fräsh och hiphop.

Sens fungerar inte bara som en solo artist utan är också medlem i duo gruppen Dé ´Es, som är Sens själv och en arrtist som heter Dawouid. Denna grupp ger oss en blandning av fransk-arabisk rap med rent ut sagt tunga beats.
Så istället för att fortsätta med att skriva vad jag tycker, så ger jag er chansen att lyssna och  tycka själva. Enjoy!

www.myspace.com/senss1
www.myspace.com/deescizi 
www.myspace.com/fortnox
www.myspace.com/kallekath
www.myspace.com/heli1 


Personligt Skit!/Gangsta!

Skulle jag kunna klassas som gammal modig redan? I och för sig så är jag ganska vuxen enligt nätet. Enligt Sveriges vuxenpoängsstyrelse är jag egentligen 32,1. Vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller inte.

Hursomhelst så förstår jag mig inte på alla dessa "Queen B-I Dont Give Rats As-You Wish You Was Me-I Can Have Your Man-This Is Why im Hot-Ghetto Chick-Fly High-Video Actin-Attityd" Brudar. 
Och inte heller på alla brudar som fyller sitt ordförråd med hjälp av Mtv och gammla hood filmer.  Brudar som inte kan gå med mindre än tre pers till klubben utan måste gå i flock för att känna att det är de som äger stället.

Tror de att de är Hiphop då, att dem är "down". Varför gå runt med en bitch attityd för. Eller är dem vekligen så fulla av sig själva. Vart tog all kärlek vägen?

Påstå att jag är avundsjuk, kalla mig för "hatare", men i mina ögon och i mitt huvud så skriker sådant  i en stor del osäkerhet och behov av bekräftelse. Och sådant finns det mycket av i min kära huvudstad, och sådant är jag väldigt allergisk mot. Allergisk mot tjejer som helt enkelt försöker mer att vara något för andras skull, än att helt enkelt vara sig själva för sig själva. Jag menar, utstrålning är något man har då man hittat sig själv så att säga. När man har lärt sig att älska sig själv utan att leka något man inte är. Det är DÅ man utstrålar.

"Jag tror att varje människa lever två liv, ett inuti och ett utanpå.
Subjekt och objekt. Inutilivet är det sanna, det äkta, jag tror att människor blir vackra när deras inutiliv lyser genom, när dom inte tänker på hur dom blir sedda av andra människor, när dom glömmer att spela teater.
Så tror jag.
Sen finns det dom somliga som är precis tvärtom, som bara är yta, som bara är ett tomt skal, som hela tiden måste veta vilken bild dom ger av sej själv, som lever för att bli sedda. Posörer. Trist.
Sånna människor är som pingisbollar, ett hårt skal och sen bara tomrum innanför. Det finns inget att hitta.
Totalt ointressant"


Citat ur boken "Ett annat sätt att vara ung" av Per NilssonSedan måste jag erkänna, det är väldigt underhållande. Och oavsett vad så lär dessa tjejer fortsätta att göra som de vill. Och med tanke på att dessa typ av tejejer inte tål kritik, samtidigt som de alltid vet bäst och allt så kan inget knäcka dem. Försöker någon, eller kommer någon med sånna här texter resulterar det med att de har hunnit bli provocerade att överbevisa personen. Bevisa att det inte är något spel, utan de är "råa gangsta bithes" som är "all that" oavsett vad alla säger och tycker.

Så de lär fortsätta att "underhålla" personer som mig, fortsätta leva i den här "La La-Mtv-Ghetto-Liknande-Land". Så jag kommer endå aldrig riktigt förstå hur den typen av osäkerhet kan sluta med att man visar sig själv mindre respekt, som många gör.
Hursomhelst så kan inte jag sno din man, alla blickar dras inte till mig när jag kommer in i klubben. Och värst av allt...

Jag lyssnar på hårdrock ibland och ser fram emot att få se Foo Fighters, Queens Of The Stone Age m.m live nu i Juni.

And I love it!

Kärlek!


Where's The Cheese!?

image28

Om det finns någon rap artist jag älskar så är det allas vår älskade (?) Snoop. Mannen som har hunnit bli ovälkommen i både Australien och England, har hunnit börja arbeta mycket med barn. Denna gång via en ny Hiphop serie av urban böcker. Hursomhelst så kommer denna serie av böcker heta "Where's the Cheese", vilka kommer att vara illustrerade av Snoops kusin Joe Cool

Att se bilder som släppts av böckerna gör mig inget annat än nostalgisk då bilderna ser ut som Snoops gammla Gin N Juice posters osv, vilket är något jag lätt velat få tag på.


Nelson Mandela fyller 90...

...och ingen mindre än Eminem ska vara med och uppträda, där Will Smith och Jada Pinkett sägs vara kvällens hosts. Mandela kommer firas stort! Eminem är en i raden av kännda namn som ska dela på scenen i London den 27e Juni.
Konserten förväntas dra över 45.000 människor, och vad ska man förvänta sig när man ser namn som Stevie Wonder, U2, Paul McCartney och Spice Girls som en del av den planerade "line up".

image27

Fröken Foxy Brown.

image26Finns inga "Hophop" bitches som Foxy Brown och Lil' Kim, som för övrigt har under alla dessa år varit ärkesfiender. Nu dagens "Hiphop bitches" som bland annat Trina är enligt mig ett gäng övedrivna wannabes som försöker ta över så att säga. Men nu släpps även Foxy Brown, hon dömdes till ett års fängelse förra året. Foxy Brown beräknas vara hemma till den 18 april och ska tydligen vara med i en ny reality show.

Foxy Brown som egentligen heter inget annat än Inga Marchand, är en rappare från Brooklyn som först dök upp 1994. Hon var inte äldre än 15 år gammal då hon var med på LL Cool Js "I shoot Ya" med Keith Murray och Fat Joe. Hon var den första tjejen som Def Jam signade, och 1996 släppte hon äntligen sitt egna debutalbum "Ill Na Na".

Jag skulle inget annat vilja se resultatet av att sätta fröken Foxy i en studio. Jag hade mer än gärna velat höra nytt matrial från henne.
Och helst av allt se henne göra det hon en gång i tiden gjorde. Och visa Trina och alla andra hur man lyckas vara en "Gangsta HipHop Bitch" samt inte vara mer av en hoe än en bitch.

NKOTB


NKOTB, New Kids On The Block prydnar dagens första sida på Stockholm City. Jag minns hur tjejerna i mellanstadiet kunde alla låtar utantill, samt hade sina favoriter och posters uppsatta på alla väggar i sitt sovrum. Jag personligen har aldrig varit ett fan, känns som om jag jämnt varit den som haft noll koll på alla dessa pojkbandband. Förstår heller  inte hur NKOTB, Backstreet Boys m.m lyckas bli så stora. För det är det de blir, det blir en sån hysteri runt om dem.
Hursomhelst, nu är det så att det här äldre gänget bestämt sig för att återförenas.
Hur det går får vi se, pojkband återförenas regelbundet nuförtiden. Allt för att komma tillbaka till rampljuset enligt mig. Men, som sagt. Vi får se hur det går och vad åren gjort med dem.

image25


   

Personligt Skit/Nostalgisk.

Helt nostalgisk sitter jag framför you tubes sida och klickar tillbaka mig i tiden. Jag minns hur jag och kompisarna brukade smyga in till äldre brödernas sovrum där gamla Jodeci och Snoop, Dogs Gin n Juice posters prydnade väggarna.
Jag minns hur vi sakta men säkert brukade smyga in och lyssna igenom deras skivsammling och sitta och headbanga till allt från Public Enemy till Cypress Hills "Insane In The Membrane".

Hur vi satt uppe till sent och hade förberett VHS band för att spela in Mtv Amour och Yo Mtv Raps när den var som bäst. Jag minns när man slösade pengar på att köpa just den där CD skivan som de äldre pratade om.

Helt nostalgisk sitter jag och kommer ihåg första gången jag såg Blood in Blood out, hur alla sedan gick runt i sina rutiga skjortor knäppta med endast översta knappen.
Hur pojkflickan i mig förälskade sig i allt som har med kulturen att göra, hur kläderna i garderoben sakta men säkert började mer och mer likna deras. De äldre, "hiphoparna".

Gud vad jag hatar det ordet idag, "hiphoparna". Helt nostalgisk sitter jag och minns, undrar vart den eran av musik tog vägen? Men det är väl något alla generationer känner, tänker, frågar? Men jag verkligen undrar, vart är min musik som automatiskt fick min själ att gunga?
Visst finns det bra musik idag och visst finns det låtar jag kan fastna för mer än andra. Men det var längesen jag hörde låtar som "Your All I Need" med Method Man, eller "You Got Me" med The Roots. Eller "Defenition" med Mos Def & Talib Kweli och inte ska vi glömma JoDeCi, de som skapade världens bästa RnB. Eller ska jag kalla det smör RnB?

Så, helt nostalgisk delar jag med mig av videon som får min själ att gunga.


 Snoop - Gin n Juice


 
Method Man feat. Mary J Blige - Your All I Need


 
Bahamadia - UKnowHowWeDo


 
Warren G - Regulate


 
Outkast - ATliens Monica - Dont Take It Personal


 
Brandy - Sittin Up In My Room


 
Adina Howard - Freak Like Me


 
Aaliyah - One In A Million

H.O.V.A

image14Jepp, jepp! Jay-Z kommer till Sverige!
Jay-z  är en av världens största rap artister idag, inte nog med största. Så är han enligt mig själv en av de smartare rap artisterna.
En man som är lika hatad som älskad inom musiken, men som flyter fram med sin karriär oavsett vad.

Shawn Carter som han annars heter  är just nu aktuell med det väl omtalade albummet "American Gangster". Detta album är varken hans första eller ens tredje släpp. Jay-Z har under sina år hunnit släppa tio väl sålda albums. Som jag nämde tidigare är denna man inget mindre än en talangfull man. Han är inte bara en soloartist utan en producent, låtskrivare och har till och med hunnit bygga upp en av de största klädesmärken inom streetwear idag, Roca Wear.

Nyligen slog Jay-Z till och gjorde sig till en stolt vodka ägare också, namnet på den vodkan har hunnit gå vilse i huvudet på mig. Men behövs det sägas mer?

Jag personligen vill inget mindre än närvara denna konsert då jag vet att det kommer att bli något oförgömmligt oavsett om man gillar den här mannen eller inte. Däremot vet jag inte om min ekonomi kommer tillåta mig att närvare på en av de största händelserna i år. Så det minsta jag kan göra är att blogga om det och tipsa de få läsare jag har som råkat missa denna nyhet. H.O.V.A, i Sverige för första gången nu till sommaren!


Personligt Skit/Jag Vill!

Jag är inte en storlek S och jag föredrar sneakers istället för stilettstövlar. Jag var en pojkflicka som liten och jag kommer sällan överens med andra tjejer. Jag spelar heldre tevespel och tar det lungt med en öl eller två hos vänner än att supa mig dyngrak och hoppas på bekräftelse på klubben med hjälp av en vulgär uringning.

Så härmed efterlyser jag någon som börjar importerar kläder till fler som mig. Jag har alltid älskat streetwear "trenden". Men här i Sverige är det lite svårt, då det mesta som säljs till oss tjejer är (ursäkta mig men) en massa kassa SouthPole modeller. Och om vi tjejer har tur så tar någon in någon utgående eller REA vara från Baby Phat.

Är vi så få, är vi så få tjejer som älskar alla dessa satin jackor, sneakers och tighta hoodies med inspiration från urban stilen?Jag vill ha ett större urval av tjej kläder från samma märken som killarna har. Missförstå mig inte, hade jag helt enkelt velat ha LRG, RocaWear osv osv i min garderob så hade jag klätt mig som resten av alla killar som gillar streetwear.
Jag hade haft baggy jeans och för stora hoodies, för det är vad många tror. Så snart man nämner att det är streetwear, eller hiphopkläder man gillar så relaterar alla till att man vill ha för stora, okvinnliga kläder. Men det är inte så, pojkflickan i mig försvann för några år sedan. Jag vill vara tjej, men jag vill vara tjej i kläder jag tycker om.

De flesta Urban märken har en kollektion som motsvarar männens fast för kvinnor. LRG har Luxirie, Phat Farm har Baby Phat, Eckö har Eckö Red osv osv Kvinnliga versioner av street kläder.
Men det är sällan man ser. Det känns lite off för min ekonomi att vara tvungen att ta min breda rumpa till USA för att införskaffa mig kläder som inte är från min egen arbetsplats eller H & M. Som majoriteten av kvinnorna i Sverige endå har.

Jag vill ha, jag vill ha alla kläder jag ser på internet. Jag vill ha alla kläder jag ser på mina kusiner från USA. Jag vill vara tjej med streetkläder. Jag vill, jag vill, jag vill!
Så här får ni, en modevisning för de okunniga inom den här stilen. Här får ni en del av min kärlek.

image8
image9
image10
image11

image13
image12


Skånes stoltheter.

Jag sitter och slösurfar på My Space då jag inte har så mycket att göra just nu. Jag klickar in mig på några personliga favoriter och förmodligen några av skånes stoltheter, Advance Patrol. Jag har sedan länge lyssnat på denna skånska gruppen och haft en kärlek för deras musik.

Nu när jag sitter inne på deras My Space profil glädjer det mig att läsa att Chile turnen var inget annat än lyckat. Där de sammarbetatde med artister som Shamnes och Zaturno, som för övrigt var på besök i Sverige och delade med sig av sin chilenska rap med hjälp av ingen mindre än våra Salazar bröder.
De har ett antal spelningar i Spanien, där de kommer sätta Sverige på kartan med hjälp av deras sydamerikanska rötter.  Juan Havana och Gonza blatte skånska beger sig längre, de siktar högre och dem lyckas. Jag kan inget annat än att önska dem lycka till med det de förtjänar. Och samtidigt hoppas på att de innerligt inte glömmer bort oss hemma i Sverige, för det vore en förlust för oss.

image29

www.myspace.com/advancepatrol
www.myspace.com/zaturno
www.myspace.com/shamanescrew


Personligt Skit/Stockholm och dess urban nattliv

Kalla mig mobbad, kalla mig hatare. Men jag är hursomhelst så sjukt less på den här incestliknande nattliv som finns i Stockholms gator. Jag är så less på att veta vem som kommer vara vart och vem som kommer att vara huvudattraktionen. Jag förstår inte hur alla kan finna det roligt att gå ut när det är samma procedur varje helg.

Skillnaden är att arrangörerna byter namn samt lokal. Men i stort sett är det samma sak. Samma DeeJays som spelar samma musik och samma spår som får igång besökarna för stunden.
Till och med besökarna är en mindre överaskning, då man vet vilka som kommer vara där. Man vet vilka som kommer stjäla rampljuset så att säga. Och man vet vilka som kommer hänga vid baren eller vid dörren.

Varför kan inte Stockholms ungdommar vara lite mer öppna och släppa hela "inne och ute" tankesättet. Varför inte ge andra arrangörer en chans, andra DeeJays en chans.
Många kommer med svaret att de vet vad de får om de går till en viss arrangör, att de vet vad de levererar. Men genom att tänka så, så är det självklart att det kommer att förbli så. Lessnar inte alla på varandra? Vad hände med variation och omväxling? Jag vet att rutiner tar kål på min själ iallafall.

Det finns så sjukt många talangfulla DeeJays där ute, så många sugna på att få vara med om nåt nytt.  Men sorligt nog vill inte de som är på toppen ge andra en chans. De vill ha toppen för sig själva, girighet tror jag att det heter.
Med allt det här menar jag dock inte att de arrangörer och DeeJays som väl finns och syns nu är dåliga. Gud nej, det finns en anldning till att de är på toppen.
Det jag däremot vill är att låta andra få vara med i spelet, ge variation och omväxling till Stockholms urban nattliv. Jag tror att det skulle uppskattas. Jag vill ha mer "Gäst DeeJays" på klubbarna, mer som vågar ta steget till att bli grymma arrangörer. Jag vill att fler ska våga ta sig till "mindre kännda klubbar". Jag vill inte lessna på Stockholm egentligen. Jag vill bara ha variation, omväxling.

Jag vill ha en ny, het urban nattliv i min kära huvudstad.
Jag vill ha tillbaka min kärlek till Stockholms urban nattliv, ge mig den nu!

Kärlek!

www.vibes46.com

image7

Något som fler borde veta om, något som borde vara störra än vad det redan är, är Vibes 46.
Det är så här radio borde låta, vara. Riktiga DeeJays och riktiga musikälskare av olika slag.
Ja det är så här som sagt, så här det borde vara.
 
Scheman för varje dag, olika dagar. det här är varken The Voice eller NRJ, det här är Vibes 46! Musik för musik älskare. Ingen repeat känsla här inte!

Här gör inte dessa människorna det för pengarna, dem gör det för kärleken till musiken. Dem har inte en massa singlar som chefen sagt måste spelas ett antal gånger per dag, bara musik! Här kan man gå in och läsa alla programmen och scheman. Se vilka det är som ligger bakom musiken den dagen, den tiden.  Man får lyssna live eller sitta och lyssna på demand och kanske hitta en favorit man följer.

Så jag råder alla som tycker om roots, ska, reggae. Alla som tycker om hiphop, soul RnB. Och alla som tycker om karibiska - och latinskainfluenser att klicka in sig på www.vibes46.com varenda gång ni sitter vid datorn.
Mycket enklare än att sitta och rippa av artister på pengar genom att ladda hem deras musik. Samtidigt som att jämnt få höra det bästa inom de genren endå. Från musikälskare till musikälskare helt enkelt!

Kärlek!

Det är Hoffmaestro & Chraa!

image6
Det här elvamanna bandet är allt annat än det vanliga. Det är Hoffmaestro & Chraa, grabbarna som levererar reggae, ska och latininfluerade beats till soulslingor. Deras energi och röjj lär få vilken publik som helst att skrika med.

Enligt mig borde Hoffmaestro & Chraa vara Stockholms pärlor, Stockholms stolthet inom musiken oavset genre. Dem levererar allt man vill ha!

Härliga beats, härlig närvaro och ett sjukt hett gäng killar. Deras senaste platta "The Storm" har ett så blandat utbud på en och samma skiva att man inte kan tycka illa om något spår där överhuvudtaget. Låten "I'm Not Leaving Now" måste vara det härligaste som nått min mp3 spelare sedan jag laddade in Marvin Gaye till min tracklist.

Grabbarna har verkligen tagit det härligaste utav musiken och gjort det till något eget.  Med Jens Malmlöfs röst och utseende och grabbarnas energi kan de inte misslyckas. Mitt tips är att se dessa grabbar live, för skivan är underbar som den är men att se dem utföra dessa låtar live kommer att ge en slags rusning i kroppen att man inte märker om det är vinter eller sommar där ute. Musiken värmer och får igång en endå.

http://www.myspace.com/hoffmaestro

Så köp den, köp den!
Köp den och njut av riktig musik.

Adam Tensta

RMH var grabbarna som jämnt dök upp med samma Tee's inne på klubbarna. Grabbarna som lyckades leverera sin musik utan någon som helst hjälp av någon större major skivbolag. Dem ville och dem skulle!
Respect My Hustle, and so they did.

Adam Tensta kallas lite internt bland ungdommar för Sveriges räddare i nöden när det gäller svensk hiphop. Han är mannen som tog tillbaka alla lyssnare och fick alla att inse att svensk hiphop inte är död. Vet inte om jag personligen skulle gå så långt. Men jag beundrar mannen och hela RMH, för dem av någon förtjänar platsen de står på just nu.

Adam Tensta har med senare tid som sagt uppmärksammats av fler människor. Fler än av de som var på de klubbar jag var på för att kunna få syn på alla dessa nissar med RMH Tees. Hans singel "My Cool" har spelats konstant i olika radio stationer och tv kanaler. Han har nominerats för grammis och varit med på flera intervjuer på olika tidningar.
Min personliga åsikt om Adam är inget annat än positivt.  Särskilt när jag fick höra låten "Before U Know It", den låten är utöver allt annat jag någonsin hört från RMH grabbarna (Både de kända och de mindre kända). Den låten följer med mig överallt och måste höras minst en gång per dag. Så det glädjer mig att se att det är den senaste video släppet från Adam och RMH grabbarna.

Så njut med mig, och lyssna på "Before U Know It" med Adam Tensta och Sophia Somajo.
 

v

Två Favoriter.

DJ Jazzy Jeff - The Return Of The MagnificentDenna man gör underverk. The Return Of The Magnificent är godis för öronen och näring för själen för alla som älskar denna hiphop musik.

Han hittar rätt takter, klämmer in olika scratch moment till rätt samplade ljud. Han gör det många artister glömmer av, han gör musik. Han gör det många nuförtiden glömmer sig av, han använder sig av tydliga inslag av olika instrument samtidigt som han petar in hiphopen i det hela.
The Return Of The Magnificent har 16 spår, på de 16 spår har han gjort väldigt bra val av emcees. Vissa låtar sticker ut mer än andra som det oftast gör på skivor.En sådan låt är spår nummer 15, "Come On" med Dave Ghetto. Beatet Jazzy lånar sig av är en gammal Motown klassiker som aldrig slår fel om den hamnar i rätta händer.

Method Man Gjorde det under 90-talet med Mary J. Blige och levererade "Your All I Need". Och än idag har jag lika mycket kärlek för den som när den kom ut.Och det lär vara samma sak med "Come On" med Jazzy och Dave Ghetto.
Mitt slutgiltiga svar. Skivan är "tyngaste", den ger mig allt mina öron vill höra, allt för att få mitt huvud att gunga till. Så att alla som uppskattar det bästa ur old school världen men samtidigt uppskattar nudagens emcees borde införskaffa sig The Return Of the magnificent.
Advance Patrol - Enligt APJag läste en recension ur någon tidning innan jag ens hört Enligt AP faktiskt. Och recensionen gjorde mig inget annat än besviken helt enkelt. Men pga den kärleken jag har för denna skånska trions musik, var jag i princip tvungen att skaffa den skivan och sedan ladda in den till min ipod. Och det första jag tänkte på var att den här killen som rescensera deras skiva måste antingen ha haft en risig spanska och bara lyssnat på ungefär hälften av skivan eller så har han helt enkelt en väldigt annorlunda smak än vad jag har.

Så min åsikt om denna skiva kommer inte låta det minsta likt hans. min åsikt om den här skivan är att den är inte lik deras förra skiva som inte var lik den innan. Men man hör klart och tydligt Gonzas charm utstråla och Juans viljestarka åsikter strömma fram. AP ger det jag alltid ser fram emot att få höra. Enligt AP har Masses grymma beats och grabbarnas vardagliga tankar och situationer man själv kan relatera och gunga huvudet till.

Sedan så gör det inte saken värre att jag själv har hälften av mina rötter från Chile och växt upp med latinska rytmer och tradiotioner. Låtar som "Chiliscotez", "La Vecina", "Vive Y Vacila" och "Nunca Mas" fastnar och sticker ut lite mer än vad resten av spåren. Samtidigt som det finns låtar som är ickespansktalande som påverkar en minst lika starkt. Spår nummer 7 som heter "Utbildningen" som inkluderar en ung rappare från Malmö vid namnet Pato, är något många ungdommar kan relatera till och är ännu ett spårnummer som jag lyssnade på mer än två gånger.

Det är det AP gör så bra, det är det AP alltid lyckas med. Att sprida sina tankar och åsikter som väldigt många ungdommar kan relatera till och sätta ihop det med beats. Så att all snack om att Svenska Hiphopscenen aldrig kommer att lyckas är enligt mig fel. AP lyckas, de kanske inte tjänar multum. Men de lyckas nå fram, de lyckas få ungdommar att sjunga med och headbanga till deras musik. De lyckas få andra att vilja ha mer.
Nu blev det mer recencioner än vad det blev blogg inlägg. Men sen är det så att oavsett vad så är Hon & Hennes min och bara min.
Så tills vidare...

Kärlek!


Herr Ken Ring

image2Ken Ring, svensk rapartist från Hässelby trakterna som levererat sitt åt den svenska hiphopscenen i ett antal år. Samtidigt som han lyckats skapa rubriker och frontat tidningar för mer anledningar än hans musik. Välomtalade Herr Ken Ring har alltid följt med hiphopscenen med eller utan musik.

Jag kan inte påstå att jag är mannens största beundrare när det gäller hans musik eller attityd, Inte min typ av saga helt enkelt. men jag vet när jag hör något som är bra. Och det har jag inte gjort på länge när det gäller Herr Ring. Jag har saknat den glöden han hade när han kom ut med "Sthlm Stad" och "Mamma". Den glöden som idag har kännts mer som en slags hat i någon form av gangster attityd.
Så nu har Ken levererat till mig, han har levererat verkligheten utanför hans livscirkel. Han har något att berätta som är större än mig, dig och sig själv.
"Låter För Barnen" är den senaste singel släppet från hans senaste album  "Äntligen Hemma".

"Låter För Barnen" beskriver andras verklighet, deras liv. Man hör att han har mer att berätta om än livet som en gangster, som en utstött som så många har fått för sig att han är. Han visar att han vet, han bryr sig, han vill förändra och beröra. Ja, Kens senaste låt visar alla att han vill och han kan.
För nu vill han, han har skrivit en väldigt stark text och samplat och trixat så att beatet flätar in sig med lyriken som om de vore själsfränder sedan år. Vartenda ord han bygger meningar med ger en bild. Man ser det han rappar om, man känner medlidande och en dos sorg. Det Ken har gjort här kallar jag hiphop. Det må låta mindre bra i andras öron, det kanske låter rå kasst och segt för någon annan. Men det finns inte någon som kan komma och påstå att det är en falsk bild han ger. Det här är något alla kan sitta och prata om, sitta och hålla med om och få en tanke eller två.

Som sagt, Ken Ring är inte min typ av saga men han kan leverera. Och för det tackar jag honom. För utan sånna som honom och många andra så skulle den svenska hiphop scenen verkligen vara död.

http://www.barabazz.com


Personligt Skit/Min Kärlek.

Satt och bläddrade eller rättare sagt klickade runt mig på metrobloggen och klickade in mig till en go göteborgares blogg. Inte nog med att den va rosa (ja, tjejigt men still min favorit färg) så skrev hon om hiphop.

Måste ge henne applåder för att hon har rätt inställning i alla fall och ger det en chans trots att den ofta smutskastas på grund av median och dess kommersiella pumpande av "hiphop".


Det är inte bara det The Voice eller Mtv spelar, för det dem spelar är sånt de vet säljer och bara det som säljer. 
Det är inte bara det som finns på hyllorna under rubriken hiphop ute, för det är sånt de vet säljer och bara för att det säljer.

När jag startade min första Blogg blev det att jag tog tillbaka alla läsare i tiden, eller i alla fall försökte. Jag envisades med att visa hur allt startade, hur det lät, hur det såg ut och hur det flöt. Att det inte är som idag, men det blev för mycket text.

Sedan försökte jag med att förklara hur stort det är. Att hiphop är indelat i olika element, med olika grenar som inte bara är musik utan dans, musik, konst och mer. 

Samt att endast grenen rap har så otroligt många "kvistar", med olika namn att inte ens jag har hört alla.
Men sen insåg jag att det inte hjälper, det hjälper inte att försvara min kärlek på det viset gång på gång. För att hatet mot den finns redan där.
Det är som att försöka bevisa för en rasist att alla invandrare inte är likadana.  Så är det med min kärlek också.

När man lyssnar på den musikala grenen av hiphop så är det som sagor. Det finns olika sagor för olika typer av människor, allt handlar om vilken typ av saga du gillar. För du lyssnar självklart inte på sagan som ger dig avsmak eller mardrömmar. Utan den som ger dig harmoni samt ett leende på läpparna
.

Nej, jag försöker inte motbevisa dig som ogillar hiphop, för du lär inte ha hört annat än det du sett och hört på grund av tvung. Så jag har gett upp det.
Nej jag försöker inte få dig att gilla det, för du har endå ställt in dig på att ogilla det.

Jag vill bara informera andra om min kärlek. Att det är inte hiphoppens fel att den fått denna masken, masken att vara en kvinnoförnedrande, gangster relaterad, ytlig musik genre. När den är så mycket mer, så mycket äldre och så mycket djupare än så. 


Min kärlek, min hiphop.


RSS 2.0