DMX Done it again!

Rapparen DMX arresterades i Miami för andra gången denna vecka, efter att ha försökt införskaffa sig en massa olagliga substanser från civilpolis fredag den 26/6. Just nu är han häktad i väntan på en ny rättegång.

Enligt polisen så hade 37årige Earl Simmons som DMX egentligen heter, kommit fram till honom och frågat om han kunde få inhandla för cirka 30 amerikanska dollar. Under tiden DMX skulle börja ta fram sina kontanter så tog polisen sin chans att arrestera honom.

Förutom denna otrevliga omständighet så var det inte allt så längesen denna rappare hamnade i problem. Den 22/6 så hade DMX hamnat i trubbel föär att ha kört utan något körkort.

Och det slutar inte där för Ruff Rydern. Just nu har han en slags pendlande rättegång nere i Arizona där han riskerar att åtalas för narkotika samt djurmisshandel. Ajja bajja DMX!


Trubbel i paradiset Nate?

Om det finns någon artist som följt med mig genom åren oavsett komersiella slingor eller old school bangers så är det Nate Dogg. Artisten vars röst alltid kommer att sammankopplas till en hel del olika klassiker inom Hiphop och R&B. Nate Dogg eller Nathaniel Hale som han egentligen heter har nu hamnat i lite trubbel i paradiset.

Hans nuvarande flickvän har under en intensiv körning i Los Angeles motorvägar ringt polisen och meddelat dem att Herr Hale förföljt henne i sin egen bil samtidigt som han varit riktig oblyg i munnen. Efter ett tag stoppades de båda av California Highway Patrol officers, som sedan arresterade Nate och åtalade honom tillslut för olaga hot och olovlig körning då hans körkort har gått ut.
Han togs sedan till LA County Medical Ward där han skulle utföra en psykologisk test innan han kunde häktas. Där han tillslut fick sitta i tre dagar efter att ha betalat in en summa på 50 000 amerikanska dollar.


Soulfood

Musik kan tolkas och uppfattas på olika sätt av olika personer. Det finns en specifik person här i Sverige som tog det lite längre än att tolka det på sitt sätt. Vid det här lagret är det nog ett bra antal människor av det svenska folket som läst denna kvinnas blogg och skapat sina egna åsikter om det hela.
Något jag finner anmärkningsvärt i hennes krönika om hiphop musik är att hon envisas om att det enda hon gör är att sprida sin simpla åsikt om hela hiphopindustrin. Hon använder sig av högintellektuella ord som hon förmodligen anser vara ett sätt att visa att hon är ett steg högre än dessa människor som hon så duktigt klankar ner på grund av deras musiksmak och klädstil.
Men hon slutar inte där, hon fortsätter med att gräva ner sig i en grop genom att börja skriva om människor som anses falla för den typen av människor, umgås med dessa "hiphopare". Hon använder sig av finare ord som förmedlar provocation på ett diskret men endå tydligt sätt.

Första gången jag läste den krönikan kännde jag en hög dos av irritation strömma över hela kroppen dock försvann den lika snabbt som den dök upp. Jag läste igenom texten ett antal gånger för att sedan finna en kvinna som är helt omedveten om vad hon skriver.

Hennes ordföråd är dubbla min, hennes sätt att artikulera ord i skrift är något jag aldrig lär nå upp till. Men trots allt det, trots all tid hon lagt ner på att sumera den krönikan hon så fint byggt up,p så blir den helt meningslös för de som verkligen är insatta inom det hela.
Hennes förmåga att lyckas intala sig själv att hennes åsikter och fördommar är en och samma sak är inget hon kan dölja med tanke på uppföljaren till den kännda hiphop krönikan. Där hon i princip hävdar att allt hon skrivit måste vara rätt då vissa människor betett sig på ett viss sätt på hennes sida.

Jag kan till en viss gräns nästan förstå hennes skadeglädje i det hela bara av att sitta och läsa vissa kommentarer som skrivits av mindre intellektuella människor.
Dock sitter jag och läser en massa andra inlägg som är skrivna på ett rimmligt och innerligt vuxet sätt. Inlägg där de egentligen inte ens försöker kritisera kvinnan utan upplysa henne om historien bakom det hela samt att det hon hör på radio och tv inte är hiphop i det hela:
Att det finns så otroligt mycket mer än vad ögat når. Men trots detta, trots en massa svar på tal så att säga, så finner hon ett trångsynt sätt att svara på och väljer att leka blind för att "hon vet bäst om sina egna åsikter".

Även efter att ha haft en massa människor som suttit och försökt få henne att inse att; Nej, det är inte bara dina åsikter om något du inte alls verkar ha ett humm om du sprider, utan du sitter och klänker ner en hel folkgrupp i princip.
Trots detta så sitter den här männniskan och hävdar sig på ett sådant fult och trångsynt sätt att det slutade med valet att skriva om det hela endå. Och inte för att hon en gång i tiden lyckats gå mig på nerverna på grund av hennes tomma fina ord. Utan för att jag vill förmedla något hon inte lyckades göra.

Och det är att alla olika musikgenrar alltid kommer att ha någon syndabock i någon typ av form, en som smutskastar den, som drar ner den.
Men att sedan sitta och intala sig själv att en hel genre, som förövrigt är betydligt äldre än en själv, vara något så smutsigt som hon beskrev. Det är trångsynt. Att inte kunna respektera en annan musikgenre på grund av något så simpelt som olika smaker är som en präst som bara respekterar söndags morgonen men inte lördags natten. Som en artist som bara acepterar sin egen musik, eller som en mor som anser att det endast är hon som kan älska sina barn så pass mycket som hon gör. Musik är kärlek för själen, själen återspeglar en i form av utstrålning.

Bee dissar Missy Miss Me

När blogg världen dök upp hittade jag ett sätt för mig att träna min dyselexi på samtidigt som jag hittade ett sätt att göra det jag tycker om. Och det är helt enkelt att skriva av mig om saker jag anser älska i livet.
Under den tiden har jag hunnit få läsare som uppskattar det jag skriver, hur jag skriver och vad jag skriver om. Det går inte att förklara hur mycket jag uppskattar det och vilken enorm komplimang det är samtidigt som det glädjer mig att få det bekräftat att hiphop inte är i närheten av dött och att det finns så otroligt många människor där ute som delar den kärleken med mig.

Och att sedan få det påpekat att det tycks att jag har en viss talang för det går inte att förklara. Men nu är det iallafall så att jag blev kontaktad för några dagar sedan av någon som visade intresse på att ha mig som skribent på hans projekt. Vilket jag mer än gärna tackade ja till. Så det kommer att sluta med att jag inte kommer att posta upp lika mycket på denna adress utan kommer att byta och gå över till "det projektet". Som för stunden fortfarande är på en byggnads fas, men ni kära läsare. Ni får vara med om en smyg premiär.

Så se till att besöka och registrera er på Soul Of Sweden, portalen för alla som älskar musik för själen. Allt från Old school hiphop till nudagens Neo Soul slingor. Nyheter, recensioner och allt som behövs för en grym portal. Sedan ska vi inte glömma forumet som finns till för alla som reggar sig. Kom igen, klicka in er nu!

www.soulofsweden.seKärlek!


I Min förort

I min förort går tio åriga pojkar runt med små bärbara spelare
och spelar på Real Muthaphukkin Gs med Eazy-E, och jag älskar det!


Banks & Yayo ger sin sida av det hela

G-Unit medlemmarna Lloyd Banks och Tony Yayo satt enligt olika rapporter nyligen ner och talade om deras nya album Terminate On Sight och passade på att tala om hela "Young Buck situationen". Som alla förmodligen redan vet så har Young Buck uttalat sig en del angående 50 Cent och G-Unit samtidigt som han fått respons tillbaka av 50 cent. Och nu låter Yayo och Banks alla få reda på vad allt egentligen handlar om och hur det ligger till genom att berätta deras sida av historien.


Yayo är personligen glad över att Buck blivit utkickad av G-Unit säger han. Han fortsätter med att berätta att han helt enkelt inte gillar att ha en massa problematik runt om sig, att det är väldigt simpelt egentligen. Antingen är men med laget eller inte, och är det så att endast en man inte är med så gör man helt enkelt det man måste. Man måste titta längre än det ögonen når, man måste se allt 50 Cent gör för att hjälpa oss alla. Och det är något 50 Cent verkligen gjorde med Buck, som han sorligt nog aldrig såg eller förstod. Men det är jelt okej, man måste gå vidare, en en-mans show kan inte stoppa oss, avslutar Yayo.

Både Yayo och Banks berättar och påpekar att den mannen de ser Buck vara nu är inte den mannen som brukade sitta och turnera med dem. De förstår inte var lojaliteten tog vägen samt att lojalitet verkligen är allt hos dem. Samtidigt som de inte förstår hur Buck kan göra saker som ta sig tiden att göra musik med The Game, en artist som suttit och baktalat honom en gång i tiden. Hela grejjen med Buck är en massa skitsnack och de vet verkligen inte vart han fått allt ifrån.


Ladies Lover Cool James rockar hans första singel

De som klickar in sig här på en regelbunden basis har nog läst om LL Cool J och hans inkommande album och planer. Hursomhelst så är den här nu, den officiella singeln (Rocking Wit Da GOAT) för hans nya album. För mig så kommer Ladies Lover Cool James aldrig kunna få mig att gunga till huvudet lika mycket som när Moma Said Knock U Out kom till, men jag måste dock säga att det här var riktigt bra gjort då jag inte tycker att det låter som komersiell smörja. Kan inte påstå att det är riktigt feta grejjer, men det är bara en på raden. Jag får hoppas att han satsar på mer än att flexa och spänna sig till resten av spåren från hans kommande album.


LL Cool J - Rocking Wit Da GOAT

Dont Front

It's a Hiphop Thing

Missy Miss Me Vs. Jay-Z pt I

Härmed erkänner jag. Jag erkänner att jag inte anser Jay-Z vara den hiphop kungen median utmålar honom till, jag erkänner att jag kan headbanga samt digga till ett enstaka par låtar som han levererat och jag erkänner att jag har tagit mig den tiden och pengar för att se honom uppträda idag.

MEN!

Samtidigt så erkänner jag att jag tycker att mannen är väldigt överskattad, precis som hans musik och jag förstår inte hur han lyckats få så många fans endast för hans musikinsats. Särskilt då han enligt mig inte är världens geni inom musiken. Enligt mig är han väldigt monoton rappare samtidigt som de låtar som ansetts att vara hits varit låtar som antingen varit producerat av andra, samplat från andra eller ha haft någon just för den stunden en väldigt "inne featuring artist".

Shawn Carter som han döptes till är ett geni och inte bara inom musiken utan en pengar mässig aspekt också, han vet vad man ska göra, hur man ska göra och när man ska göra. Och med den den talangen har han lyckats bygga upp sig och sätta sin plats på denna jord på så otroligt många smarta sätt. 

Men precis på samma sätt som jag anser honom att vara överskattad, precis på samma sätt som median utmålar honom att vara en gud inom hiphop, är precis samma sätt min nyfikenhet kryper i mig angående hans konserter. Man har hört så otroligt mycket så att jag måste ta och se vad alla skriverier och prat handlar om. är det verkligen världens upplevelse om man älskar hiphop, är det ett måste, kommer Jay att ge mig något att minnas resten av livet?

Så jag tänker inte gå så långt och ge honom en massa smeknamn och hata på mannen. För oavsett vad, så är det inte så lätt som man tror att nå dit han nått. Han har lyckats för att han kan, kan du? Istället blir det en Missy Miss Me Vs. Jay-Z också.

Ren kärlek


Black Moon - Gotcha Opin

The Game Drar Sig Tillbaka

Jag vet inte riktigt vad jag ska tro när artister säger att de ska sluta rappa, eller lägga av efter en viss skivsläpp. Känns som om det är grejjen med det hela med att vara artist nu förtiden. Att få ett stort namn, bygga sin fanklubb och sedan säga att det albummet ska bli den allra sista. Självklart vill alla trogna fans köpa det sista deras idol skapar och det är lika självklart att de jublar av glädje när de gör en comeback. Vilket något 99% av alla som säger att de ska sluta gör.

Ett ganska så smart sätt att sälja en massa exemplarer och tjäna sjukt mycket med pengar. Så, som sagt vet inte riktigt vad jag ska tro när The Game säger att efter denna skivsläpp ska han inte släppa mer skivor. Förvisso är det en väldigt bra anledning The Game kommer med, som är att han vill spendera mer tid med sin familj. Samt att han tröttnat på turne livet och vill helt enkelt vara en far.

The Game kommenterar det hela med att säga att han är medveten om att det han gör (rappa) försäkrar deras ekonomiska säkerhet men att säkerheten gör att han saknar tid med familjen. Han förklarar samtidigt att det bra med det hela är att det höll honom i Calefornia och att han fick  chansen att ta sina barn till saker som deras karate lektioner, basketboll turneringar och så vidare. Och att det helt enkelt fått honom att inse hur mycket han älskar att vara en far.

The Games album LAX kommer att nå butikerna i Juli, om det är den sista får vi se om ett par år. Kan "pojkbandet" New Kids On The Block göra en comeback som är allt än ett "pojkband" nu, så kan nog vem som helst göra det.

Missy Miss Me Vs. Lil Wayne pt I

Jag har suttit och surfat runt och skrollat undan en massa texter om samma artist, Lil Wayne. Jag personligen förstår inte all fame den människan har fått. Redan när han fick skina under Destinys Child tiden förstod jag mig inte på all kredd han lyckades få.
Visst, lolipop spelas konstant, hela tidenn överallt. Visst alla ghetto ass fly chicks och real Gees kan (den lilla) texten utantill. Och visst, den fastnar. Men är han så bra som alla artiklar får det att låta? Vad är det jag har missat egentligen, hur lyckades jag få den uppfattningen och åsikten jag har isånnafall?

Jag tror knappast att jag är den enda Anti Lil Wayne människan idag, men visst är vi tydligen få. För mannen har  redan lyckats sälja över en miljon kopior om jag upfattat det rätt. Och det är endå över en miljon KÖPTA skivor, de ungdommar som kör med den "billigare versionen" kallad internet har inte räknats. Så, självklart ska jag klargöra det hela. Självklart ska jag ta mig tiden och plåga mig själv genom hela skivan för att se vad all snack handlar om.

Nu måste jag bara ta mig i kragen och tvinga mig själv genom hela skivan, och när jag väl gjort det så kan ni helt klart få det inprintat att jag kommer att sätta mig ner och skriva om den, The Carter III. Nu ska jag fan ge den en plats på min blogg som jag hittills försökt att undvika. Det är jag mot Lil Wayne pt I.


Ja tack?!


Min typ av kärlek

Jag kommer att säga det, om och om, gång på gång. Jag kommer att sitta och predika för er, dela med mig och ösa på er. Förklara för er, visa er och försöka påverka er. Om och om, gång på gång kommer jag att dela med mig och visa varför, vad och hur hiphop lyckas beröra mig.

Ni kommer flera gånger få sitta och läsa om att Hiphop inte bara är en lirare som har en refräng om en klubba, gång på gång kommer jag försöka visa er det genom mina ögon. Här får ni något som berör mig, som är mer än pengar, attityd och ytlighet. Inte gammalt, inte nytt, bara kärlek!Pharoahe Monch Feat. Erykah Badu - Hold On

Scott Storch Efterlyst

Ena stunden dissar han Timbaland från sin yacht i Miami Harbor och i nästa stund duckar han från en hyrd Pontiac. Välkände producenten Scott Storch är nu efterlyst efter att han struntat i att visa upp sig i rätten. Anledningen till att Mr Storch blev kallad var på grund av hans son Jalen gällande hans underhållstöd.

Han kan slippa allt detta ifall han betalar 46 000 dollar för att ha "missat besöket". Och är i princip skyldig sin son 30 000 dollar för fyra månaders underhåll samt 16 000 dollar för hans framtida college utbildning. Jalens mamma Jennifer Daniel stämmde Storch år -06 och sedan dess har han inget annat än misslyckats med alla krav.
Och inte nog med det så är käre Scottie efter med skatten på grund av hans 10,5  miljon värdiga hem. Vem säger att det är lätt att vara känd?

RZA "You Cant Stop Me Now"

Här får ni, här får ni RZAs första singel från hans kommande album Diggy Snax.
Jag hör 90-talet, gör inte ni? Jag hör Wu-Tang, gör inte ni? Jag hör The Clan, gör  inte ni?No matter how hard you try, you cant stop me now...

Love is in the air

Beyonce och Jay-Z, Janet Jackson och Jermaine Dupri, listan blir bara längre och längre när det gäller omtalade bröllop. Och nu är ingen mindre än Timbaland redo att "tie the not" som amerikanerna säger. Den 19/6 i Aruba sker bröllpet mellan Timbaland och hans flickvän Monique Idlett som har varit ett par sedan två år tillbaka.

Enligt en amerikansk tidning så sägs det att alla gäster nu får förbereda sig att få flyga ner till det datumet.

Min hiphop värld Juni 2008

-Immortal Technique "The 3rd World"
-Bun B "II Trill"
-Devin The Dude "Live" (DVD)
-Pimp C (Från UGK) "Greatest Hits"
-Bizzy Bone "Ouija Board" (DVD)
-Jean Grae "The Orchestral Files"
-KRS-One "Politics & Bullshit"
-Piles "Defenition Of Real"
-Busta Rhymes "Blessed"
-Ice Cube "Raw Footage"
-Ryan Leslie "Ryan Leslie"
-C-Murder "Screamin 4 vengeance"
-Nas - Otitlad
-RZA A.ka Bobby Digital "Diggy Snax"
-N.E.R.D "Seeing Sounds"
-Three 6 Mafia "Last 2 Walk"
-Dwele "Sketches Of Man"


Is kuben backar upp Nas

Ingen som lyssnar på Hiphop har nog lyckats undankomma vetenskapen om Nas senaste album som i slutändan kommer att släppas ut som en otitlad album. Nu är det så att Ice Cube är en av de första artisterna som uttalar sig om det.
Ice Cube berättar att i slutändan så handlar allt om affärer endå. Han fortsätter med att förklara oom att det är så sjukt många människor som investerar i ett album på olika sätt i olika typer av roller, och det är självklart att de vill sälja deras grejj. Och om de inte kan sätta upp det på hyllorna blir det riktigt svårt att sälja det.

Ice Cube poängterar väldigt tydligt att han INTE tycker att Nas böjjde sig eller gav upp på något sätt alls på grund av pressen. Utan han tycker att det helt enkelt slutade med att Nas var tvungen att tänka och se allt på ett realistiskt sätt. Och det är att om han hade kallat albummet för N***** så hade det hindrat försäljningen mer än om han inte gjorde det.
Och när Cube endå var på G började han att prata om rappare generellt.  Och säger att de gör den här musiken så den ska bli hörd, inte för att den ska hamna undangömd någonstans.


Dem är tillbaka på riktigt

Om det finns någon Hiphop Grupp som kan ge mig en jädrans nostalgi kick så är det Bone, Bone Thugs n Harmony. Crossroads och 1st Of the Month är låtar som alltid kommer att följa med mig med under alla år. Och det glädjer mig att säga att HELA gruppen ska återförenas.
Kan samtidigt säga att jag nu kan förstå alla dessa flickor som skriker av glädje när deras favorit band återförenas och pratar om nya planer, ny musik och nya turne datum. I get it, I do!

Hursomhelst så är det så att Krayzie Bone nu talar ut och säger att de har lagt ner krigs yxan så att säga med Bizzy Bone och att när Flesh Bone släpps ur fängelset nästa månad så blir det så. Gruppen kommer att komma tillbaka till Rap gamet!
Gruppen består ursprungligen av Krayzie Bone, Layzie Bone, Wish Bone, Bizzy Bone och Flesh Bone. Flesh Bone åtalades och  fick 11 års fängelse efter att ha hotat en man med en laddad AK-47. Samtidigt så gjorde polisen en razzia hos honom Juli 2007 där de hittade olika typer av explosiva resistenser samt dynamit. Flesh som är Layzies bror var också efterlyst för flera olika misshandels åtal som var daterade redan bak till 1993.

Grupp medlemmen Bizzy blev utkickad från gruppen år 2002 på grund av hans narkotika, alkohol och grovt personliga problem. Bizzy släppte endå sitt solo album A Song For You nu i April. Där han har sin singel med DMX som blev en hit och hamnade nummer  på billboard listan.
Enligt Krayzie så finns det bara en sak som kommer hindra denna grammy vinnande hiphop grupp. Och det är krig mellan dem och skivbolagen. 

Går allt enligt planer så ska gruppens första studio besök vara med Swizz Beatz som ska producera gruppens återförenings projekt.

Som sagt, jag är så glad men samtidigt så fundersam. Jag älskar Bone Thugs n Harmony och jag är defenetivt inte den ända. Enda in idag så lär sig ungdommar från yngre generationer att uppskatta deras musik. Bone lyckas med äldre grejjer än idag, men! Det är äldre grejjer. Swizz Beatz för mig är inget jag kan relatera till Bone, vad är Bone plus Swizz Beatz för typ av resultat?
Men, oavsett vad så  vet jag att när det väl kommer till kritan så är jag lika glad, nyfiken och förväntansfull när det gäller det här projektet. Resultatet får vi ta och prata om när det kommer.1st Of The Month


Tha Crossroads

Me, Myself & I

Jag har aldrig varit tjejen som följt trender eller kännt att jag är den ultimata heta femenina bruden som finns. Dock kan jag inte neka att jag är kvinna trots allt, jag har mina perioder då jag anser mig själv vara fet, ful och hela kalaset.

Men när det kommer till kritan så trivs jag, älskar jag mig själv och allt som medföljer. Jag menar, utan alla misstag, utan alla val, utan alla rynkor och celluliter så är det inte den jag är idag.
Jag tror inte att trots en massa ordval jag tagit angående mig själv att  jag skulle vilja vara någon jag inte är. Och det är endå något jag kan säga att jag vet då jag själv har hamnat i svackor  under mina yngre dagar då jag trott att omväxling är samma sak som att gå emot sig själv. Jag har verkligen trott att klack skor gör mig "hetare" och att u-rigningar och extremt tighta kläder är vad som är "sexigt".

Men för att sedan inse hur obekväm det fick mig att känna mig att det tillslut fick mig att bli olycklig till en ytlig nivå. Det passar inte mig, det passar inte mig att vara en tjejig tjej, en tjej som har koll på vad som är inne och vad som är ute.
Det är inte jag, jag är inte den som måste ha alla inne produkter. Och jag är verkligen inte den som är lycklig konstant, har världens bästa förhållande och har världens snyggaste bekantskap.

Jag är riktigt olycklig ibland och hatar allt och alla, mina vänner är rätt laidback och ganska så okända i andras ögon och det värsta av allt, jag är rätt så fet. Men, det är jag, oavsett vad så är det jag. Så vem är jag om jag börjar försöka ändra på mig, klanka ner mig och kritisera mig själv genom att försöka eftertrakta andra?

Vem är jag som ska säga att det jag blivit idag är fel när jag lyckas le, lyckas njuta och för var dag lyckas få något nytt att lägga till på listan. Det är trots allt den listan som fått mig att inse med senare tid att jag inte kan ändra saker och ting jag gjort. Utan erfarenheter bygger upp min karaktär, så att när jag sitter här vid denna stund och tittar tillbaka med vad jag vet nu, kan jag säga att jag inte skulle ändra ett dugg. För att oavsett brister och perioder så älskar jag kvinnan jag formats till, och när allt är sagt och gjort så kan jag endå bara leva för idag.


Det här är kärlek!

Det här är kärlek för mig, det här är min kärlek, det här är vad min själ föder sig på. Det är sånt här som fulländar mina dagar, som ger mig ett leende, som tröstar mig och pushar mig. Det är sånt här jag helt och hållet, fullständigt, oändligt, för evigt älskar! Inte nytt, inte gammalt, bara kärlek!Pete Rock & CL Smooth -T.R.O.Y. (They Reminisce Over You)


Adam Tensta ÄR en artist!

Som vanligt klämmer jag in musik relaterade personliga inlägg lite då och då. Och dagens är något enligt mig rätt komiskt, dock vet jag inte riktigt hur jag ska ta det.
Under min lunchrast satt jag nämlingen och bläddra igenom en av många tidningar som staplas upp efter att tjejerna inhandlar dem för att ha något att läsa under rasten. Och där får jag syn på olika bekanta ansikten. De får lite korta frågor om hur de ska tillbringa sommaren och vilka tips de har för andra. Blanda annat får man se Danny som de flesta förmodligen känner igen från idol. Sedan fanns det lite andra artister, programledare och skådespelare.

Hursomhelst så fick jag mig ett litet gott skratt då Adam Tensta var en av de som fick sig lite frågor. Och det var varken Adam själv eller frågorna som fick mig att skratta till utan titeln han fick. Medans Danny och Charlotte Perelli fick titeln Artist så fick Adam Tensta titeln Hiphopare.
Då började jag undra hur människorna bakom tidningen fick till det, hur tänkte dem? Jag menar, Danny lika med artist och Charlotte Perelli lika med artist men Adam, ja Adam är lika med Hiphopare.

Ja, alltså är det skillnad från artist till artist enligt dem förmodar jag. Men vad finns det mer, vilka människor klassas som artister och vilka klassas som annat? Precis som jag skrev innan så visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka efter att jag fått mig ett litet skratt. Jag menar, Adam Tensta är lika mycket artist som de andra. Bara det att genren och facket i sig är annorlunda, men artist är han.
Ja och sedan är det så att jag i princip avskyr ordet hiphopare. Så efter skrattet slutade det med en massa frågor och en viss tendens av irritation mot media eller den personen som fick för sig att skriva dit hiphopare istället för artist. För att titla Adam Tensta som hiphopare var inget annat en stämpel som blivit en trend.

Adam Tensta är en artist inom musik genren hiphop!

Fuck G-Unit!

Föredetta G-Unit medlemmen Young Buck sågs alldeles nyligen uppträda i Tampa, där han tydligt visade alla vad han känner efter att ett fan ropat "G-Unit nigguh!". Hur han visade det? Han svarade på den reaktionen genom att skrika "Fuck G-Unit!". Därefter fortsatte buck att prata och förklara hans plats angående det hela.

När jag sa att jag inte fått ett öre så menade jag inte att 50 Cent tagit pengar från mig. Jag menade verkligen att jag inte fått ett öre. Allt ni ser på mig är street money och pengar från live uppträdanden.

Han fortsätter med att säga att all snack angående att de badar i pengar och så vidare är skitsnack, för han har inte sett röken av pengarna.
Efter att ha rett ut allt med publiken påpekar han samtidigt att han kommer klara sig bara fint utan 50 Cent och avslutade det hela med att förklara skilnaden mellan en 50 och en Buck.

Ganska klockrent för alla som fortstod det hela, iallafall för mig som allid tyckt illa om 50 Cent och små skrattat av val på artistnamn.

Snoop Redneck Dog

Några inlägg bakåt skrev jag om allas vår käre Snoop Doddy Grymme Dog, och hans nya insats inom musiken. Och nu är det så att singeln jag bland annat skrev om har kommit ut. Och precis som ni fick läsa så är den väldigt country inspirerad men jag måste säga att Snoop gör det väldigt bra och det blir inget annat än klockrent.  Och när jag skriver klockrent så menar jag KLOCKRENT.

Valet av texter, refräng och rytmer klickar ihop så sjukt bra att man sitter och gungar och känner sig som en liten wannabe redneck som sitter i öknet med sina baggy jeans och cowboy boots tillsamans. Troligtvis kommer många trogna snoop fans ha lite svårt för denna singel i början. Ja, det vanliga snacket om att hiphop inte är ren hiphop och längre. Men som sagt, det här är som det ska vara. Musik föder ny musik!

Hursomhelst ladys and gents, här får ni My Medicine med Herr Snoop!Ms Jackson is getting hitched!

Eller ja, nu tar dem det steget iallafall. Janet Jackson och Jermaine Dupri gifter sig, och vilken plats de valt. Romantikernas stad, Paris. Enligt NE så sker bröllopet denna vinter, inte världens mest betydelsfulla "nyhet", men whatta hell its a Jackson!


Kehinde Wiley, Konstnären som stal mitt hjärta

Min far brukar alltid hävda sig genom att säga att det är något som är genetiskt, att både jag och mina syskon ärvt det. Det konstnärliga kommer från hans sida av släkten. Och visst kan jag ge honom den, något måste han trots allt få för att jag finns här.
Så, det är något jag och mina syskon har gemensamt, vi alla är artistiska och jag personligen älskar allt som är artistiskt, alla former och typer. Något som följt mig genom åren, precis som kritor, penslar och färger. Min musik och mitt målande har alltid funnits där för att trösta mig, pigga upp och glädja mig. Och precis som ni förmodligen har hunnit förstå så är det något jag uppskattar och i princip kan sitta och plugga om när det gäller andra konstnärer. Särskilt inom den Urbana kulturen, graffiti har alltid varit något jag argumenterat och i princip krigat om under debatter.

Och det är något jag och förmodligen många fler kallar konst och jag tror innerligt att med tiden så kommer det att uppskattas som konst av fler. Men att gå in i det ämnet är dock inget jag planerat just under denna så kallade artikel.

Utan jag vill uppmärksamma en man vid namn Kehinde Wiley, hans konst fick mig att total häpna. Hans tavlor gav mig precis samma känsla som en riktigt, och sjukt vacker graffiti målning gör, precis som musik gör. Jag har aldrig sett något liknande.

Kehinde är en 29 årig man uppväxt på South Central, LA. Hans mor satte honom och hans tvilling bror på olika konst kurser redan som barn för att motivera dem att hålla sig borta från gatorna. Och vilket smart drag det var av kära mammsen. Redan under high School uppmärksammades Kehinde av sina lärare som säger att han redan då visade en väldigt stor talang inom målning. Vilket slutar med att det är något han strävar efter, har som mål. Efter ett antal år så tar han examen från ingen annan skola än Yale där vägarna leder honom till New York City, där han hade två simpla mål. Att ha ett tak över huvudet och ha någonstans att måla.

Idag är Kehinde Wiley en av de största konstnärerna i New York City och har gallerior regelbundet med hans enormt vackra tavlor som till och med kan ses som kungligt stiliga. När jag först såg dessa tavlor trodde jag att han gjorde något många andra gör nuförtiden. Och det är att använda sig av digitalis hjälp för att formge dem, med andra ord dataframkallade tavlor.

Efter en stunds surfande hann jag hitta ett flertal bilder på olika tavlor, hans hemsida och ett antal videoklipp på YouTube. Ja och det slutade med att jag satt framför datorn fullkomligt stum och häpen, ja för visst han använder sig av fotografier men även färg, han använder sig av penslar. Han berättar hur han i början använde sig av fotografier på unga män med street stil han personligen sett ute på gatorna som han sedan ber om att få fota.

Hans konstvärk är något jag aldrig sett förr och blir rent utsagt hjärtekrossad över att se datum och platser på hans hemsida när det gäller konstutställningar, inget Sverige där inte. Och just nu känns det nästan som om jag skulle kunna köpa en biljett till närmaste platsen där han har en. För att få se dessa enorma, kungliga tavlor vore godis för ögonen. Skulle kunna klara mig på det i ett flertal år. Och inte nog med det, hans konstutställningar är allt annat än tråkiga. Kehinde går hela vägen för att nöjja, förvåna, chockera och häpna sina besökare. Dock så talar min ekonomi emot mig och jag får skjuta undan den tanken ett tag och helt enkelt hoppas på att Sverige uppmärksammar Herr Wiley och på något sätt lyckas fixa en konstutställning med hans tavlor för mig och mina ögon.

Så mina läsare, mina damer och herrar. Här får ni lite Kehinde Wiley konst, genom ett You Tube klipp jag hitta, samt lite av många tavlor han målat, N J U T!Kehinde WileyNelly, Akon & Pharell = Sant?

Nelly, eh nej tack. Akon, han och T-Pain kan gå och lägga sig! Men Pharell, vad skulle Pharell ha i huvudet just då isånnafall, förutom pengar? Snacket om att Nelly, Akon och Pharell ska bilda en slags supergrupp var inget som gav mig ett leende precis. Snarare ett frågetecken mitt på pannan.


Förra helgen uppträdde Nelly på en av Red Rock Hotels sviter i Las Vegas som en slags release fest för hans väldigt fördröjda Brass Knuckles. Där ingen mindre än Akon gjorde ett special uppträdande så att säga med ingen annan än Jermaine Dupri. När Akon satt och diskuterade hans relation till Nelly och låten han producerat (Body On Me) så råka de säga lite för mycket enligt pressen.


Han berättade om att han och Nelly brukade träffa på varandra lite då och då utan att det gällde musik. Att de alltid var ute efter olika typer av chanser för att kunna få tillfället att få arbeta med varandra. Akon fortsätter med att berätta hur Nelly hade något som han fastnat för och det var att han och Pharell förmodligen skulle göra ett album tillsammans.
De ville hitta något de kunde skapa tillsammans. Människorna i rummet häpnade över vad som sagts, men precis som jag undrar, hur realistisk är denna collabo?
Nelly fortsätter där Akon avsluta med att berätta att det helt enkelt är en slags koncept för tillfället. Att han helt enkelt fått den ideen, att han älskar grupper som Bell Biv Devoe, LSG. Grupper som består av artister som skapar något stort genom att gå ihop. Att ingen har gjort det på senare tid på en hip-hop nivå.

Det enda jag kan klämma fram här är att ifall det går så långt att det blir en collabo mellan dessa tre, så kommer det att bli ett hatad/älskad projekt. Det kommer att spelas konstant, och alla typer av människor kommer gå runt och nynna till det. Riktig The Voice matrial.


RZA tar ikapp!

Wu-Tang, Wu-Tang, sorgen sitter fortfarande i lite halvt. Det svider fortfarande när det gäller den uteblivna konserten i Malmö. Men, får väl se fram emot den nya nyheten angående RZA istället. Nu är det så att Wu-Tang Clan medlemmen som oftast är känd för hans unika hip-hop produktion och val av musik ska nu börja arbeta med nya projekt.

Det här året kommer han att släppa mins två olika album. "Digi Snax", som kommer att släppas genom Koch den 24/6 och sedan Hiphop/Metal projektet Achozen med System Of a Downs basist Shavo Odajian.RZA personligen säger att han tycker att Achozen kommer komma senare detta år.
Han fortsätter att berätta att det tagit dem ett par år när det gäller den produktionen och att han gjorde det mesta av jobbet som vokalist. Men majoriteten av produktionerna var producerade av Shavo.

Anledningen till att det albumet sattes i produktion var att de alla hade en sak gemensam och det var att de alla var krigare. Och att när han fått höra om allt Shavo kämpat för och emot så blev de vänner som ofta satt och prata om olika ting i livet vilket lät dem att börja göra musik ihop.
Achozen släppte sin första singel "Dueces" den 22/4 genom deras hemsida www.Uression.com

Ja, och där slutar det inte för RZA. Han har hopp om att få medverka i ett flertal filmer, att gå filmbranschen är inget han tackar nej till. Vilket är väldigt vanligt inom artister nuförtiden.

Men nu är det så att denna rappare vill lära sig att regissera, producera filmer. Han har tydligen varit med och uppmärksammat Quentin Tarantino i ett antal år för att se hur han jobbar. Och vad RZA vill, ska RZA få?

Nu är det så att det sägs att han ska ha ett Kung Fu projekt. Något jag personligen lätt vill se!


Ray J

Det var ett tag där man undrade vart broder Brandy tagit vägen. Men nu är han här igen. Här är Ray J's senaste musikvideo till hans singel "Gifts".  Jag personligen är inte världens RnB typen, iallafall inte "nudagens" RnB. Då det är sällan jag hör något som sticker ut, som inte låter som alla andra eller använder sig av samma "featuring artister". Och med det klankar jag inte ner RnB, inte alls! Det är en del av den genren jag så avgudar.

Jag är helt enkelt mer för Hiphop/Rap och har svårt för att finna min typ av RnB musik. Men ibland kommer det, dock inte just nu. Ray J ger mig inget som får mig att känna att låten sticker ut i mängden bland alla RnB/Hiphop videon eller låtar. Men självklart, som vanligt så vill jag dela med mig det jag hör och ser. För musik är kärlek, dela med den!

Snoop ger Jay & Beyonce äktenskapliga tips

Det är inte första gången jag skriver om denna man och det lär inte vara sista heller. Nu kan inte jag påstå att det är ett seriöst inlägg denna gång, men ett måste då det helt enkelt är så klockrent gjort av honom. Det är nämlingen så att Snoop sägs ha haft lite tips och råd till det nygifta paret Jay-Z och Beyonce angående äktenskap.

"Jag sa åt dem att det gå hem och skapa bebisar. De borde det, det är helt enkelt nästa steg efter äktenskap, att ha barn. Bilda en familj, så förhoppningsfull är det exakt vad de kommer att göra."

Så klockrent, så Snoop!


This shit right here!


Behöver inte säga mycket, behöver knappast skriva något. Den här mannen förgyller min dag och förlänger mitt liv. Man kan inget annat än att älska honom. Och de som kollar igenom dessa klipp och inte fattar eller anser det att vara tråkigt. Well, vi lär inte ha mycket gemensamt tillslut endå, så ni kan lika gärna klicka er vidare någon annan stans.

Katt Williams
 

Foxy Brown och Rick Ross, Bra eller Anus?

Hiphop scenen har ett nytt radar par, Foxy Brown och Rick Ross är nu ett. Källor från båda sidorna konfirmerar att de har dejtat seriöst ett tag och att Foxy som är född och uppvuxen i Brooklyn har planer att flytta till Miami för att kunna vara närmare Herr Ross. Självklart sägs det att Rick Ross svepte Foxy ur hennes fötter och att dem är så sjukt förälskade i varandra, samtidigt som de påpekar att det kommer vara en stor händelse inom hiphop världen. Vilket jag kan förstå, det va inget illa par det inte!


Livstid för våldtäkt

I got 5 on it, Luniz, det ringer väl en klocka i huvudet på er? Om inte så skämms jag och ber er att sluta läsa min blogg omedelbart. Nu är det iallafall så att Bay Area rapparen Numskull och medlemmen i Luniz är för tillfället på rättegång, Santa Rita Jail in Dublin CA precis vid södra Oakland. Det är konfirmerat att artisten till och med varit under rättgång sedan i mitten av januari, då han varit åtalad för 15 olika åtalspunkter.

Vilket jag lätt kan säga inte är första gången denna man blir åtalad och inte heller är det små löjliga åtalspunkter.
Just nu är det våldtäkt han är i rättegång för, och han riskerar livstid. Att ens försöka sitta ner och skriva ner alla åtalspunkter den mannen fått, att sitta och gå in på alla saker han gjort blir nästan som en slags hat kärlek, iallafall för min del.

Här sitter jag och skriver om en man som har levererat en av hiphopens milstolpar, en man som alltid kommer att följa med den genrens historia. Hans musik får mitt huvud och själ att gunga oavsett vart jag än är. Och att sedan få höra samt läsa om allt det här gör så att jag nästan blir avtänd. Ja, Hat kärlek, jag älskar mannens musik men finner mannen bakom musiken äckligt värre!.

Prodigy går över till spanska.

Mobb Deep, inte alls en tjejig typ av hiphop måste jag nog säga. Men, pojkflickan i mig tar ofta över min musiksmak den med och jag älskar Mobb Deep. Går inte att förklara hur många gånger jag har headbangat till den duons musik. Prodigy som är ena halvan av den duon håller för tillfället på att avtjäna ett tre årigt straff för vapeninnehav. Men det hindrar inte den mannen, nej inte alls. Nu planerar han nämlingen att släppa hans singel "The Life" på spanska, inklusive en video till den. Första gången jag fick höra det blev jag lite förstummad, jag hade ingensomhelst aning att han kunde spanska. Och det lät bara fel i mina öron, han kan väl inte spanska? Och ack så rätt jag hade!

Det är nämlingen så att han ska ta hjälp av något som kallas Voxonic's Voice Conversion Technology, som är ett program som spelar in och konverterar orginal rösten till ett annat språk. Det kallar jag technology!
Nog om teknologin. Den spanska versionen kommer att finnas med på "H.N..I.C. Pt 2: The DVD Collection", som kommer att finnas ute den 8/7.

Prodigy kommer även att släppa ett helt spansktalande album som kommer att kallas "H.N.I.C Pt. Dos" i September genoom Voxonic Music. Vilket jag personligen anser vara ett så sjukt smart drag från honom.
Den spansktalande delen i staterna är inte litet, majoriteten är ursprungligen från central/sydamerika och spanskan har tagit över franskan och är nu ett världsspråk som lätt kan jämnföras med engelskan. Ja, och så är den het också! Jag ser iallafall fram emot att få höra vad Prodigy och den här nya teknologin har att leverera.


Drottningen planerar sitt bröllop

En av hiphop drottningarna planerar  ett privat bröllop. Och det är inte vilken drottning som helst och det är inget jag kallar traditionellt brölop heller. Queen Latifah planerar ett privat bröllops ceremoni med sin personliga tränare Jeanette Jenkins. Självklart är båda väldigt hemlighetsfulla angående den planerade ceremonin och har endast inkluderat familjemedlemmar inför det hela vid tillfället.

Queen Latifah är enligt mig en stor del av hiphop och jag hyser inget annat än respekt för den här vackra och väldigt talagfulla kvinnan, och det  trots att hon inte är någon jag känner. Och vore det något jag skulle vilja hälsa till henne nu är You Go Girl!

Nas Officiella Singel "Hero"

Nas officela singel från hans sjukt omtalade otitlade (fd Nigger) LP.


Nas feat. Keri Hilson - Hero

Bill Cosby gör Hiphop

Bill Cosby, jag förmodar att alla vet vem det är. Hursomhelst så är det inte en hemlighet att Bill Cosby ogillat nu dagens hiphop då han har väldigt starka åsikter angående ordförrådet rapparna använder samt video valen de gör. Han anser det väldigt många förmodligen gör.


Han har vid flera tillfällen yttrat sig om hur kvinnoförnedrande det är samt att han avskyr hela pimp och gangsta mentaliteten som byggts upp av rappare.
Nu är det hursomhelst så att Herr Cosby ska släppa ett hiphop album. Ja, den 70 årige komikern ska släppa ett solo album!

Bill Cosby säger att hans album är väldigt olika gangsta rappen, det är snarare tvärtom. Vilket inte alls är förvånande. Det jag däremot undrar är hur det albummet kommer få för typ av respons.
När det gäller hiphop publiken så minns jag hur ofta Will Smith fick ta kritik om att han var för "barnvänlig" och att det är komersiell skit musik. Samtidigt som jag anar att det kommer ses som en amerikansk Markoolio version. Jag är skeptiskt på att det kommer tas på allvar, som sagt, av hiphop publiken.

Markoolio publiken i USA, samt Oprah lär älska den och pumpa den denna sommar. Jag däremot är inget annat än nyfiken på denna skiva. Väldigt nyfiken!


Charli Baltimore går tillbaka till Murder Inc?

Vet inte hur många som minns Charli Baltimore. Philly rapparen dök upp ungefär samtidigt som Cam'ron gjorde sent under 90talet. 1999 var hennes solo album klar vilket sorligt nog aldrig släpptes.


Efter fyra år dök Charli tillbaka, år 2002. Denna gång med Irv Gottis Murder Inc. Där hon arbetade med Ja Rule, Lloyd och resten av Murder Inc crewet. Men även där släppte hon inget solo album.
Under en ny intervju med Sub Zero DVD så fillmades raparen med Murder Inc i deras studio där hon sedan fick frågan om hon var tillbaka hos Inc crewet. Sub Zero fick svaret "Vi jobbar, vi gör grejjer, tydligen. Ni ser att jag är här eller hur? Vi håller defenetivt på med något som vi kommer hålla lite lågt just nu. Jag vill inte säga för mycket just nu".


J.D gör en Lil Wayne.

Jag tror inte att det är många som missat Lil Waynes kommentar och åsikter angående Mixtape DJs. Däremot kommer ytterligare en artist att yttra sig angående samma tema. Jermaine Dupri A.ka JD. Och inte på vilket sätt som helst utan genom en video blogg, där han säger att DJn är död. Dupri som startade sin kartriär som en backup dansare för en grupp vid namnet Whodini säger att hans olika mentorer var beroende av DJs.


Han fortsätter med att säga att uppmärksamheten inte är lika stor längre när det gäller DJs och inte alls har samma roll som de brukade. Jag personligen vet inte om jag kan gå så långt och säga att DJn är död och inte uppskattas. Dock tror jag att DJs underskattas väl mycket samtidigt som jag kan till en liten gräns hålla med. Jag håller med på det sättet att DJs idag inte alls ofta får lika mycket uppmärksamhet och respekt som de brukade. De DJs som idag blir större än vanligt är DJs som arbetar som producenter vid sidan om eller är DJs år väldigt stora och komersiella namn. Men har man inte den turen eller talangen är det riktigt svårt att lyckas som DJ och bara DJ. Vilket jag anser är sorligt.

Det finns inte mycket som går att jämnföra som att se en talangfull DJ stå där med sina två turntables och scratcha på ett sätt som får dig att häpna.
Samtidigt vet jag inte om det finns lika talangfulla DJs som det fanns "Back in the days". Inte på samma nivå eller på samma sätt iallafall. Och endå har DJs idag det lättare än vad de hade det förr. De har mer möjligheter och mer att arbeta med. Så, jag tycker att alla DJs ska resa sig upp och fortsätta att kriga och motbevisa Dupri och Lil Wayne!


T.I does it again!

T.I signar kontrakt för tre långfilmer genom Screen Gems, som för övrigt har släppt filmer som This Christmas och Stomp The Yard. T.I fortsätter med att berätta att han har ett antal filmer som han håller på och arbetar med, som producent och även som skådespelare. Vissa med Screen Gems och andra med New Line. Allt från dokumentärer som teve serier med MTV.

Jag letar helt enkelt efter ett sätt att fortsätta med min filmkarriär. Jag vill vara med i alla typ av filmer, romantik, drama, action osv, Berättar T.I.

Den första stora filmen genom Screen Gems kommer att vara Bone Deep, där Matt Dillon och Idris Elba.
Bone Deep handlar om en grupp tjuvar som ska göra ett sista jobb så att säga. Filmen är skriven av Gabriel Casseus, Avery Duff och Peter Allen. Jag personligen tycker att själva handlingen är allt annat än ovanlig då jag kan komma på flera filmer som har samma typ av handling. Kommer förmodilgen endå att ta mig tiden att se den av ren nyfikenhet samt beundran av T.Is vackra och minst utsagt heta utseende.


Otitlad nonsens

Ibland finner jag inga ord, ibland blir jag alldeles häpen, ibland blir det så mycket att jag inte ens vet vart jag ska börja.
Jag skulle kunna bifoga videoklippet som förstummade mig och göra det enkelt för mig och bara sitta och få reaktioner. Och det känns nästan som om det är så det kommer att bli, för jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta, bokstavligen. Vet inte om Lindsay Lohan var inblandad i den här reimixen, eller ens medveten om det. Samma sak gäller Timbaland.
 Sdan vet jag inte hur pass ny/gammal den här remixen är då Way I Are inte är världens nyaste låt. Skulle inte förvåna mig, jag är trots allt ingen Lindsay fan, så har jag missat denna så är det inget jag skämms över diekt.

För isånnafall så dör en del av mig, då försvinner en del av hoppet inom mig om att musiken kommer att resa sig upp som den gjorde under 70-90talet. Så här får ni, här får ni Lindsay Lohan feat. Timbaland - Way I Are remix. Jag är innerligt ledsen, men det är i princip ett måste oavsett hur kasst det är, för ja, det är så sjukt kasst!Lilla Syster Knowels

Hon har vuxit, hon har blivit äldre, hon testar ett nytt sound, hon försöker igen. Jag personligen tycker fortfarande att hennes första platta var en flopp och förstår inte varför yngre syskon till större artister envisas med att försöka komma upp till deras syskons nivå genom att försöka rida in på deras våg. Går det inte, så går det inte. Men hey, Solange Knowels har inget att förlora på det och har mer än vad som behövs inom musikbranschen för att försöka ett antal gånger innan hon ger upp. Ja, inte illa att ha Beyonce som stora syster och Jay-Z som svåger ¨så att säga.

Här har ni hennes senaste singel, som vanligt så får ni självklart få en egen uppfattning. Det jag däremot har att säga är att jag föredrar det här än hennes äldre verk.  När man sitter och lyssnar på I Decided känns det som om man hamnar på The Supremes och Diana Ross era.
Man hör alla dessa små moment inom musiken som gör att man nästan ser en yngre Diana Ross i henne. Vet dock inte om det här kommer bli hennes genombrott, men bättre har hon blivit. Och mognat har hon gjort, även inom musiken. Och trots mina ganska så negativa tankar om fröken Solange så kan jag säga att jag föredrar henne just nu än stora syster Beyonce då jag anser att Beyonce blivit så sjukt skrikig. Så lite kreds ska lil'siz få. Här får ni I Decided iallafall.N.E.R.D Part II

För någon vecka sedan laddade jag upp N.E.R.Ds nya singel, Everybody Nose. Det var ett par mail jag fick där folk påpekade och frågade vad som hänt med Pharell. Och undrade hur  jag ens kunde ta mig tid att ladda upp deras senaste singel. Jag visste inte riktigt hur jag  skulle ta den frågan. Då Pharell är Pharell och N.E.R.D är N.E.R.D.

Det många inte vet om är att Pharell och hans grupp har funnits ett bra tag längre än när deras hitsingel Lapdance kom ut. Lyssnar man noga så hör man Pharell sjunga med hos olika artister, där han inte bara medverkat genom att vara en slags backup artist utan har hjälpt artister att producera. Pharell har alltid haft kraften att veta vad som är hett innan det är hett. Han har även haft talangen att få oss att med tiden hålla med honom om vad som är hett även om vi i början inte tyckte att det var hett.

Och om det är något jag gillar så är det att gå emot folk, och inte på det dryga sättet utan mer på det sättet att jag inte vill vara en i mängden. Jag ogillar när någon verkar ha något gemensamt med mig eller jag med någon annan. Jag vill sticka ut, och inte på ett yttligt sätt. Vilket det med är ganska så kul, utan mer djupare än så. Jag vill inte vara komersiell, jag vill inte vara populär och kunna sättas i fack, vilket i princip är omöjligt.

Hursomhelst så fick det mig att lyssna igenom hela N.E.R.D skivan. Och ja, jag förstår mig fortfarande inte på varför jag fick de frågorna. För att när jag sitter och lyssnar igenom skivan så gungar huvudet till N.E.R.D beaten, för det låter från långa vägar att det är N.E.R.D. Det är inte Pharell, det är gruppen han är med i. Det är hans andra sida, hans unika och egna sida. Där han får experimentera, maxa och "fucka ur" så att säga.
Jag hör lapdance när jag sitter och lyssnar på låten "Time For Some Action". Och om det är något jag gillar med N.E.R.D så är det deras sätt att få en att höra instrumenten mer än vad man hör annars. Det är inte lika mycket dataproducerad musik. Det är mer gammalmodigt Vs nyinfluerat. Och jag tror inte att skivan är något man kan tycka är sådär, utan man lär antingen hata den eller älska den.

För den är inte mycket hiphop, den är inte helt rock, den är inte helt punk och den är verkligen inte house. Det är N.E.R.D precis som man minns dem! Och jag gillar det! Är dock fortfarande skeptisk när det gäller Everybody Nose, men den lär växa in mig ju mer den ogillas av andra.

6/6

Idag firar jag genom att dela med mig en låt och ordet gemenskap.
Ja, för musik är det jag älskar, musik är det jag vill dela med mig,
det jag vill ge er om och om igen här inne.
Så, varför inte välja en låt att fira nationaldagen med.
Så maxa volymen, höjj flaggan och dela kärlek med varandra, för idag är Sveriges nationaldag!
Svennar är vi allihop!Martin Bentancourt

Hot 97's Summer Jam Festival 13 Juni - 17 Augusti

Jag behöver nog inte riktigt finna välformulerade ord eller sitta och försöka skriva ihop världens inlägg när det gäller det här. Egentligen räcker det med att ge er linupen för denna festival för att få det att vattnas i unne p er som det gjorde för mig. Bara att få se alla dessa namn som ska medverka och uppträda under denna fetival gör nästan så att något i mig går sönder på grund av vetenskapen att det är något mina öron, öron och själ kommer att missa. Det här är ingen en, två eler tre dagars festival. Det här är konserter, konserter i flera dagar, flera veckor i mer än en månad. Det här är stort!

Så istället för att slösa både min och er tid som lätt skulle kunna spenderas ute i solen eller stranden med en grill så ska jag droppa lite namn.

Mavis Staples
Kid Sister
La Bruja
AfrikaaBambaataa
Mosh Ben Arii
DJ Diwon
I Wayne
A-Trak
Los Lobos
Noami Shelton & The Gospel Queens

Inga komersiella namn, inga gangsta hoes eller pimps and nigguhs. Bara kärlek, sol, värme och bra musik på en och samma tälle i ett antal dagar. Jag vet inte vad ni tycker, men om sagt. Jag missar något som bara kan upplevas där och bara där.Ladies Lover Cool James

LL Cool J är inne på sista touchen när det gäller hans senaste skiva samtidigt som han påbörjar arbeta på sitt nya mixtape, Return Of The G.O.A.T

LL förklarar om varför han valde att släppa ett mixtape genom att säga att han och Slay helt enkelt satt och pratade om att sätta ihop ett mixtape, ett mixtape som ska knocka alla ur sina skor så att säga. Samtidigt sm han säger att han helt enkelt gör saker när han känner för det som an känner för det, så enkelt är det.

Så alla som fortfarande gillar vad denna man har levererat under dessa år har något att se fram emot. Personlige har jag inte vart världens största LL fan sedan han släppta Moma Said Knock U Out. Men, all respekt för honom och alla andra artister som fortsätter att leverera och hålla hiphop vid liv på sitt eget sätt.

1982.06.03

Åldersnojja runt hörnet, 26 nästa stop. Jag är som ni märkt inte mycket för att skriva om mig själv på ett direkt sätt. Varken det eller mina nära och kära då jag anser att det är något som kallas privatliv samtidigt som jag anser att det helt enkelt är något som egentligen intresserar mig och de som ingår i mitt liv då de redan är medvetna om det. Så varför tvinga på er det.

Dock ska jag passande nog ta med er på min memoryline, min födelsedag, mina födelseår, min musik genom mina år.
Observera däremot att Michael Jackson inte läggs till då bara hans musik hade tagit för mycket plats här och har endå alltid följt med mig genom åren, precis som Bob Marley. Sedan önskar jag att jag hade energin att verkligen lägga upp alla mina milstolpar inom musiken. Men även det hade tagit sin tid. Så ni får lite gott och blandat som jag tackar mina föräldrar för. Tack för musiken och tack för livet. Så, nu vrider jag tillbaks tiden ett tag och låter er följa med min nostalgikick! Enjoy, I know I do.


Lionel Richie - All Night LongChaka Khan - I Am Every WomanEarth Wind and Fire - Boogie Wonderland


 Bonny M - Daddy Cool

Donna Summer - Hot Stuff
Whitney Huston - How Will I Know
Bobby Brown - Every Little Step I Take
R Kelly & MGM - Why You Wanna Play Me
Bell Biv DeVoe - Poison

De La Soul - Ring

Kriss Kross - Jump

House Of Pain - Jump Around

Cypress Hill - Insane In The Membrane
Snoop Doggy Dog - Gin n Juice

Notorious B.I.G - Big Popa

Monica - Dont Take It Personal

Brandy - I Wanna Be Down

Soul For Real - Candy Rain

Silk - I Wann LIck You Up And Down

JoDeCi - Freak N You

Total Feat. Missy Elliott - What About Us

Missy Elliott - Sock It 2 Me

Keith Sweat - Twisted

Aaliyah -  One In a Million

Irritationsmoment med en dos av bakfylla.

Om man endå ska vara bakfull så kan jag tipsa om föräldrars utegård med matchande solstolar och sol parasoller. Inte illa, inte illa alls. Sedan måste jag fortsätta med att klämma in ett "personligt inlägg" på grund av en mindre irritation jag haft.

Sorligt nog så ser samhället ut som det gör, sorligt nog så är vissa orter mer "invandrartäta" än andra. Jag jobbar i en sådan ort tydligen, och tydligen skriver jag då jag anser att det är inte alls lika illa som median får det att låta. Hursomhelst så skulle jag försöka hinna till systemet under lunchrasten.
På väg ut ur gallerian står det en man som försöker få kontakt med människor. Stockholmarna gör det de gör bäst på, spelar som om mannen är osynlig.

När jag börjar närma mig denna man hör jag vad han står och säger. Han står och försöker informera människor om hur rasismen/nazismen växer. Att vi borde ta tag i det och göra något åt saken.
När jag väl stannar till vid honom och lyssnar på vad han har att säga så ser jag att dem är fler som står och försöker "informera" människor som virrar omkring där. När mannen som står och pratar med håller på och avrundar allt delar han med sig om att de har en tidning de trycker upp och ger bort till människor, ett sätt  för att kunna kämpa emot rasismen/nazismen. Sedan påpekar han väldigt tydligt att jag inte behöver ge några pengar för det.

När jag väl hittat min plånbok skrammlar jag ihop alla mynt jag har och får sedan skriva upp mitt namn på en lista som han bar omkring på. Det var där det slog mig, det var där allt jag observerat började irritera mig. Jag är typen som hatar hela "ras" tjatet. "Invandrare", "andra generationens invandrare", "svensk" och "andra generationens svensk"?
Men nu, nu la jag märke till det. Alla på listan som skrivit på var "Ultra svenskar", alla som stannade upp och lyssnade var samma typer av människor.
Inte en enda "Invandrare" eller någon som inte ser blond och blåögd ut stannade för att lyssna på  någon av dessa människor som stod och försökte nå fram till dem. Jag hade nog inte påpekat det eller fått hela det här inlägget att låta så hemskt som jag kan tänka mig att den gör. Men jag är ledsen, det stör mig! Och med tanke på alla reflektioner jag haft hittills så har ni antingen hunnit hata mig eller älska mig endå. Så jag fortsätter!

Det stör! Det stör mig att människor går runt och klagar på rasismen/nazismen men inte gör ett skit åt saken, att de klagar på hur de blir behandlade bara för deras utseende. Att de går ut med hjälp av median om hur nertryckta de blir, att de får ta emot en massa endast på grund av deras ursprung och utseende av dessa rasister och nazister.
Men!, men när det väl kommer någon som dessa människor som vill hjälpa dem att bekämpa detta, så är det just dem människorna som ignorerar dem, som är så pass dryga att de inte ens kan klämma ut ett "Nej tack, jag är inte intresserad".

Nej, de går bara förbi som om de vore osynliga. Och även, observera även, om det är så att just de som går förbi aldrig blivit utsatta för något på grund av rasismen/nazismen, även om just de som går förbi aldrig klagat öppet när det gäller det, så är de en del av det stora hela. Det påverkar dem, dem de känner, dem de älskar. Så varför, varför går man förbi något sånt på det sättet?
Ja, det är dagens irritation, dagens reflektion av mina egna åsikter.RSS 2.0